Marcel Winatschek's Tokyopunk
home | dennis | fotografie | interviews | social media | FvdD

into the great wide open 10.09.


3 dagen Vlieland: foto’s. Echt een geweldig festival. Die mensen weten wat de mensen willen hebben.

Hardlopen door de duinen ging niet van harte. Vanmiddag speelde opeens de hamstring weer op. Komende dagen vooral rust houden.

En Levi’s heeft een nieuwe reclame. Cool. En FvdD is bijgewerkt.

Comments Off

creativiteit opgedroogd 01.09.


Een tapasrestaurant in Utrecht. Eten met vrienden, voordat we naar de Olivier gingen om Lucas’ 30e te vieren. Met een paar andere voormalige NU.nl’ers kwamen we gisteravond tot een pijnlijke conclusie. Jarenlang droge nieuwsstukken schrijven en redigeren heeft ervoor gezorgd dat onze creativiteit is opgelost. Alle drie hebben we een half jaar geleden de pen neergelegd om iets anders te gaan doen, om nu tot de conclusie te komen dat, wat we ooit goed onder de knie hadden, volledig is weggewaaid.

Ik was zestien toen ik mijn schrijfkunsten ging delen met een groter publiek. Voor het lokale voetbalblaadje pende ik elke week in beschonken toestand het wedstrijdverslag aan elkaar. Weinig interpuncties, veel dt-fouten en vooral een vrije geest. Het zorgde voor een trouwe schare lezers. De eerste betaalde schrijfklus kreeg ik bij een huis aan huis-blad, waarna ik via de clubsite van Feyenoord voor het eerst een landelijk publiek mocht bedienen. Bij NU.nl kon ik mijn pen verder perfectioneren, omdat miljoenen kritische ogen meelazen.

Onbewust ben ik in de loop der jaren de eigenzinnigheid in verhalen kwijtgeraakt. Taalpurisme schaaft de ruwe kantjes van je schrijfstijl af, en die constatering voelt vervelend. Bij WTF ben ik daarom meer artikelen aan het schrijven. Hopen dat er nog iets terugkomt van die enthousiaste tikgeit, die in de boerderij op zolder honderden verhalen uitpoepte.

Lukt dat niet meer, dan ligt er in ieder geval een nieuwe uitdaging in het verschiet. Over twee weken ga ik wekelijks als social media/internetdeskundige opdraven bij een nieuw tv-programma op de commerciële. Vorige week zaterdag proef gezwommen bij de screentest. In de week van 17 september gaan we van start.

Comments Off

nog 3 weken 26.08.

Bruiloft is geslaagd.
Vandaag bijna 14 km gelopen. Vanwege de neerslag kon de Runkeeper niet mee, dus heb ik hem uitgetekend op Afstandmeten.nl. Mooiste rondje van het jaar, tot nu toe. Drie grote regenbuien, waarvan één tropische douche. Betere omstandigheden bestaan niet. 5 meter zicht, kleding loodzwaar en stappen in grote plassen. Aantal trappen meegepakt onderweg, ging goed, maar armoefeningen waren opnieuw ondermaats. Dat onderdeel beheers ik niet goed genoeg op 16 september, dus moeten de benen daarna inhaalwerk doen.
Deze route + hindernissen zijn deze week online verschenen:

 

Comments Off

trouwen 23.08.


Morgenmiddag trouwen Snar en Nienke. Eerst goede buren, nu niet zo verre vrienden. Die twee gaven mij 4 jaar geleden in Amsterdam een kokend heet welkom in de voor mij behoorlijk onbekende stad. Peetvader en zorgmoeder, zoiets. Bakje eten op de mat als ik laat thuis kwam, mee naar de bios als ik weer eens verpieterde in eenzaamheid, de spinnenwebben in mijn haar. Inmiddels zijn de verhoudingen behoorlijk gelijkgetrokken, al blijf ik het buurmannetje.

Een paar weken terug kreeg Snart zijn bacholar. Goed feestje, van clown tot barbier en van boottocht naar een privékok naar Welcome To The Future. Pics or it didn’t happen.

24/08/2012. Ik zal ‘m sowieso nooit vergeten. Samen met Yuri ben ik morgen ceremoniemeester. Een zware titel voor een minder zware klus, de controlfreaks hebben het meeste zelf geregeld. Toch is het spannend, de boel regelen voor de mooiste dag in hun leven. De uitnodiging photoshoppen was geen hels karwei, de ringen hoef ik gelukkig niet bij me te houden, mijn speech zal ultrakort zijn en oma komt zelfstandig de trap op. Toch zal het ergens misgaan, maar dat calculeer ik in. Als ik ga stressen, flipt de zwangere bruid. Daar heeft niemand wat aan.

Shotje Jägermeister morgenochtend, that will do the trick.

Comments Off

verkansie 06.08.

Over 4 maanden ga ik naar Dublin (3 dagen), Osaka (1 dag), Cairns->Sydney (3 weken), Hong Kong (4 dagen) en Sevilla (4 dagen). Daar werkt een mens graag nog even hard voor.

Comments Off

fotografie en WTF 05.08.


Sinds Greg en Marjolijn verslaafd zijn geraakt aan fotografie, heb ik m’n oude hobby weer opgepakt. Het iAmsterdam-logo staat momenteel op het Westergasterrein. Om de hoek, dus een fotoserie. Bij de Vans Downtown Showdown bij de Westergasfabrieken kwamen gisteren de beste skateboarders van Europa samen. Geschikt evenement om met sluitertijd te oefenen. Mooiste foto van deze week heb ik trouwens niet zelf gemaakt.

Verder: hadden we deze week weer een prachtig onderzoek, waar Radio538 over belde. Een WTF-vergadering op mijn balkon, én heb ik een gesprek bij een tv-zender gehad over een nieuw programma waar ze wekelijks een deskundige voor nodig hebben. Deze maand gaan we proefdraaien.

Nog 41 dagen tot de Urbanathlon. Woensdag kregen we onderwijs van drillinstructor Martin Hersman, met z’n burpies. Nog nooit zoveel spierpijn gehad. Vandaag voor het eerst weer een normale stap buiten de deur kunnen zetten.

Comments Off

zondagskinderen 30.07.


Zondagochtend is collega Ikram overleden. 23 jaar oud, een van de grootste talenten van NU.nl. 900 (!!) artikelen schreef ze in haar korte carrière (via blog van Rachid Finge). Ik heb maar kort direct met haar samengewerkt, maar raakte in die periode onder de indruk van haar werk. De laatste maanden zat ik twee bureau’s verderop met team WTF en werkte Ikram zich op tot een van de zwaargewichten bij NU. Een redactie die al jaren samenwerkt en tot nu toe bijzonder weinig tegenslag kende op het persoonlijke vlak (op het vertrek van een aantal coryfeeën na). Een groep zondagskinderen. Tot gisteren, toen Ikram plotseling overleed. Daar word je misselijk en verdrietig van. Wat overblijft is de herinnering aan een begenadigd journalist. Vandaag gaat het best gelezen artikel over haar. Een soort eerbetoon.

Comments Off

wauw 29.07.

Een half uur durend wauw-gevoel. En voor een iets korter wauw-moment: update fotoblog. Een wauw van bijna zes minuten: de broer van Paul met Layer Cake.

Comments Off

Urbanathlon 15.07.

Nog twee maanden en een dag. 16 september, Urbanathlon. De finish halen is al een dingetje (bekijk die video). Ik heb het afgelopen half jaar door fysieke malheur, lichamelijk gezanik en fysiek gejengel, geen zak aan cardio en krachttraining kunnen doen. Vorige week dacht ik zelfs het begin van manboobs te ontwaren, toen ik onder de douche stond. De sixpack heeft zich in 2012 ook niet meer laten zien. Ik heb daarom het hardlopen weer opgepakt, met drie trainingsronden in de afgelopen week. De snelheid is er nog niet, het uithoudingsvermogen nog (best) wel. En ik heb er lol in. Ook belangrijk.

100% fit ga ik niet worden voor de bootcamp, de finish halen is het doel. We gaan met een groep collega’s. Dan weet iedereen; afgaan is geen optie.

Comments Off

allemansvriend 12.07.


Vorig weekend was ik met een notitieblok en dansschoenen naar Awakenings. Ouderwets een NU.nl-verhaaltje. Voor WTF heb ik maar sporadisch de tijd een artikel te schrijven, en zo’n festivalverslag past toch meer op een nieuwssite dan bij een tabloid. Vriend Greg maakte de foto’s, behalve bovenstaande.

Joris Voorn had even tijd voor een gesprek.

Comments Off