Marcel Winatschek's Tokyopunk
home | dennis | fotografie | interviews | social media | FvdD

Interviews

Op deze pagina’s zijn een aantal van mijn interviews voor NU.nl terug te zien.

Interview met Theo Maassen – 2 januari 2012

AMSTERDAM – In zijn nieuwe film Doodslag speelt Theo Maassen een ambulancebroeder die het heft in eigen hand neemt als hij wordt geconfronteerd met hufterigheid. ”Dat is heel menselijk, ik denk dat meer mensen dat zouden doen.”

Lees interview

Interview met Susan Visser – 27 december 2011

AMSTERDAM – Actrice Susan Visser ziet een achtervolgingsscène in haar nieuwste film Taped als de ultieme test of ze het vak wel in de vingers had.

Lees interview

Interview met Stacey Rookhuizen – 8 december 2011

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord is de cover onthuld van het Playboy-kerstnummer, met Stacey Rookhuizen als stralend middelpunt. Het jurylid van X Factor is als ‘Godzilla-achtige’ neergezet in het blootblad.

Lees interview

Interview met Robert Downey en Guy Ritchie – 15 december 2011

LONDEN – Robert Downey Jr. is een beest op de set maar lost in de tweede Sherlock Holmes-film de grootste raadsels op met zijn verstand. Dat blijkt uit interviews met de makers en de cast van de film.

Interviews met Robert Downey en Guy Ritchie

Interview met Coen & Sander – 2 december 2011

AMSTERDAM – De 3FM-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vierden vrijdagmiddag hun verjaardagsfeest in Amsterdam. De twee zijn vijf jaar samen op de radio en bekroonden die samenwerking met een bierfeest, waar 750 fans op af kwamen. NU.nl was er bij en sprak de gastheren en Jan Smit, die een kort optreden gaf.

Fotoserie en interviews

Interview met Antonio Banderas – 5 december 2011

AMSTERDAM – Antonio Banderas is bekend van stoere rollen in Desperado en The Mask of Zorro. In de animatiefilm Puss in boots voorziet hij een zwaarlijvig katje van een uitdagende stem. ”Ik geef mijn stem en een deel van mijn karakter aan het personage.”

Lees interview

Interview over Kyteman – 1 december 2011

Kyteman veroverde in 2009 met zijn hiphoporkest vele Nederlandse harten en stopte nog voor het einde van dat jaar onverwachts met al zijn activiteiten. Menna Laura Meijer volgde de Utrechtse muzikant vanaf dat moment en praat met NU.nl over die periode. ”Hij is een recalcitrant en eigenzinnig persoon.”

Lees interview

Geen interview maar een column – 1 december 2011

Bij wijze van hoge uitzondering een column van mijn hand op NU.nl, naar aanleiding van het afscheid van Nico Dijkshoorn.

Lees column

Interview met Doutzen Kroes – 22 november 2011

Met Doutzen Kroes, Reinout Oerlemans en Robert de Hoog blikte ik terug op de opnames van Nova Zembla, de eerste Nederlandse 3D-film.

Lees interview

Duo-interview met Chris Helt: in gesprek met dj Matthew Herbert – 19 november 2011

EINDHOVEN – De Britse muziekproducent Matthew Herbert lanceerde in oktober zijn omstreden elektronische album One Pig. Tegenover NU.nl reageert hij op de commotie die ontstond rondom zijn project.

Lees interview

Interview met de Ouwehoeren – 17 november 2011

AMSTERDAM – De Amsterdamse prostituees Martine en Louise Fokkens zitten al vijftig jaar in het vak en staan op hun oude dag opeens in de nationale schijnwerpers vanwege een documentaire over het duo.

Lees interview

Interviews met Rifka Lodeizen – 8 november 2011

AMSTERDAM – Actrice Rifka Lodeizen was de afgelopen jaren te zien in diverse tv- en filmproducties. Toch is ze geen type vrouw dat zich vol op haar carrière stort, vertelt ze aan NU.nl.

Lees interview

Interviews met acteurs en makers Hasta la vista – 7 november 2011

AMSTERDAM – In de nieuwe Belgische film Hasta la vista vertrekken drie Vlaamse jongens met een lichamelijke handicap naar Spanje, om hun ontmaagding te beleven. Onderweg worstelen ze met zichzelf en vooroordelen. De acteurs en de regisseur streken zondag neer in Amsterdam.

Lees interview

Interviews met Gijs van de Westelaken – 3 november 2011

AMSTERDAM - Woensdag was het zeven jaar geleden dat regisseur Theo van Gogh werd doodgestoken in Amsterdam. Filmproducent Gijs van Westelaken denkt nog elke dag aan zijn goede vriend en zakenpartner. ”Hij staat nog elke dag in de krant, al zeven jaar lang. Er is altijd wel een reden waarom hij ergens voorbij komt. Ik heb hem in het Mauro-debat nog niet gezien geloof ik, maar je weet maar nooit.”

Lees interview

Diverse interviews – september 2011

UTRECHT – Voor het Nederlands Film Festival hadden we dit jaar op NU.nl weer een special. In Utrecht sprak ik de afgelopen maand met diverse figuren uit de Nederlandse filmbranche over nieuwe films en de aanstaande bezuinigingen op Kunst & Cultuur. Een paar items uitgelicht: De Dijk (de band | de videode regisseur), Sylvia Hoeks, Pascale Simons, NFF-directrice Willemien van Aalst, Urszula Antoniak, rode loper vooraf en videoverslag van de slotavond.

Interview met acteur Frank Lammers – 31 augustus 2011


AMSTERDAM – De nieuwe Nederlandse speelfilm De Bende van Oss is volgens hoofdrolspeler Frank Lammers met afstand de lompste film die in Nederland gemaakt is. ”Het is New Kids Turbo avant la lettre.”

Lees artikel | Bekijk een deel van de interiews

Interview met dj Fedde le Grand – 30 augustus 2011


AMSTERDAM – De Nederlandse dj Fedde le Grand is vijf jaar na zijn stormachtige doorbraak nog maar weinig in eigen land te vinden. De geboren Utrechter (33) kiest zijn tours over de hele wereld zorgvuldig uit en probeert af en toe ook zijn vriendin nog eens te zien.

Lees artikel

Interview met acteur Barry Atsma – 12 augustus 2011


AMSTERDAM – Barry Atsma heeft de laatste jaren zijn cv flink uitgebreid met uiteenlopende filmrollen, maar de rol van bad guy is nog niet aan hem besteed. ”Nu kan ik dat niet. Het is heel moeilijk om dat goed te spelen.” NU.nl bezocht de acteur op de set tijdens de opnames van de nieuwe Dick Maas-film Quiz.

Lees artikel

Interview met regisseur Asghar Farhadi – 11 augustus 2011


AMSTERDAM – De Iraanse filmmaker Asghar Farhadi heeft met A Separation een westerse film gemaakt die zich afspeelt in het Iran van 2011. NU.nl sprak met hem over zijn succes en de invloed van de politiek op zijn films.

Lees artikel

Interview met zangeres en actrice Mary J Blige – 25 juli 2011


AMSTERDAM – Mary J Blige brengt 4 oktober haar nieuwe album My Life Too uit. Dat vertelt de R&B-diva aan NU.nl in Miami, waar ze bezig is met opnames voor de musicalverfilming van de jaren ’80-klassieker Rock of Ages.

”Ik heb een repertoire liggen en daar heb ik uit gekozen. Een lach en een traan, die mix moest kloppen. En ik beloof je, dat is gelukt.”

Lees artikel

Interview met dj Paul Oakenfold - 19 juli 2011

AMSTERDAM – Dj Paul Oakenfold zit ruim twintig jaar in het vak en tourde met onder andere Madonna en U2. Nu is de geboren Brit terug naar de basis, met zijn album Never Mind The Bollocks. ‘’Dat had ik echt even nodig’’, zegt hij tegenover NU.nl.

Lees artikel | Bekijk video

Interview met acteurs Najib Amhali en Achmed Akkabi – 30 juni 2011

AMSTERDAM – Najib Amhali is al te zien geweest in tv-series, in een aantal films en op het toneel met diverse cabaretvoorstellingen. De cabaretier heeft nu weer iets nieuws in zijn hoofd. ”Ik denk er weleens over na om een film te maken” vertelt hij aan NU.nl.

Lees artikel (uitgebreid artikel volgt later)

Interview met Céline Sciamma (Tomboy) - 29 juni 2011

AMSTERDAM – In Frankrijk zitten de bioscoopzalen momenteel vol met belangstellenden voor de omstreden film Tomboy, waarin de eenzame jonge tiener Laure zich in haar nieuwe woonplaats voordoet als een jongen. Todat ze in haar eigen leugens verstrikt raakt.

Lees artikel

Interview met Antonio Banderas - 27 juni 2011

AMSTERDAM – De Spaanse acteur Antonio Banderas deed maandag Nederland aan in een haastige trip door Europa, NU.nl schoof bij hem aan.

Het uitgebreide interview met Banderas volgt in december.

Lees artikel

Interview met Ruben van der Meer – 22 juni 2011

AMSTERDAM – ”Als plan A niet lukt en zelfs plan B in de soep loopt, zit er niets anders op dan plan C.” Ruben van der Meer heeft zijn hoofdrol in een Nederlandse bioscoopfilm te pakken en vertelt er over met een grote glimlach op zijn gezicht. NU.nl bezocht de set en sprak met de makers.

Lees artikel | Bekijk de video

Interview met Rocco Veenboer, organisator Awakenings – 20 juni 2011

HAARLEM – Wat begon als een kleinschalig technofeestje in de Amsterdamse Gashouder in 1997 is anno 2011 een enorm festival in recreatiegebied Spaarnwoude. Organisator Rocco Veenboer ontvangt zaterdag 35.000 liefhebbers. ”Ik denk dat het wel mooi is zo.”

Lees artikel | Bekijk het interview

Interview met Bobby Boermans, filmmaker – 10 juni 2011

AMSTERDAM – Regisseur Bobby Boermans (29) is in de filmwereld nog zo groen als gras en brengt vrijdag zijn eerste lange speelfilm Claustrofobia uit. Alleen online, want zo ziet hij de toekomst. ”In de wandelgangen hoor je mensen zeggen dat ze geen zak begrijpen van een online release.”

Lees artikel

Interview met Rutger Hauer – 10 mei 2011

AMSTERAM – Te veel lawaai en weinig wol. Rutger Hauer was behoorlijk sceptisch toen regisseur Jason Eisener hem het eerste script van de horrorfilm Hobo with a shotgun voorlegde. ”Het was te luid over de hele linie, maar het eindresultaat mag er zijn.”

Lees artikel

Interview met Helen Mirren – 3 mei 2011

LONDEN – Helen Mirren heeft meer dan honderd films op haar naam staan, maar toch laat de ervaren Britse zich bij de komedie Arthur aan de hand nemen door een onervaren regisseur. ”Ik was de leerling, niet de leraar.”

Lees artikel | Bekijk de video

Interview met Russell Brand – 5 mei 2011

LONDEN – De Britse acteur Russell Brand kent een rijk verleden als het gaat om verslavingen. Het multitalent worstelde met een drugs-, een seks- en een drankverslaving. In een gesprek met NU.nl over zijn nieuwe film Arthur vertelt hij over zijn liefde voor Nederland.

Lees artikel | Bekijk het onsamenhangende gesprek op video

Interview met Matthias Schoenaerts – 22 april 2011

AMSTERDAM – De Belgische acteur Matthias Schoenaerts heeft van nature geen fors postuur, maar moest dat voor zijn hoofdrol in de Vlaamse film Rundskop wel kweken. In een gesprek met NU.nl legt hij uit hoe hij zijn doel, 27 kilo aankomen, bereikte.

Lees artikel

Interview met Rutger Hauer over de Heineken Ontvoering- 18 april 2011

AMSTERDAM – Rutger Hauer vliegt maandagavond naar Zuid-Afrika om daar opnames te maken voor de film over de Heineken-ontvoering. Na jaren van Engels gesproken films neemt de gerenommeerde acteur weer eens een film op in zijn eigen taal.

Lees interview

Interview met Scream-maker Wes Craven – 10 april 2011

AMSTERDAM – Horrorregisseur Wes Craven presenteert zijn nieuwste Scream-film aan het Nederlandse publiek. In de vierde editie is alles anders, maar toch ook weer niet. NU.nl bekeek de horrorfilm en vroeg de filmmaker naar zijn drijfveren.

Interview deel 1 | deel 2

Interview met Doutzen, Reinout en Robert – 7 april 2011

Doutzen

AMSTERDAM – Acteur Robert de Hoog en supermodel Doutzen Kroes vertolken de hoofdrollen in Nova Zembla, de nieuwe speelfilm van Reinout Oerlemans. De regisseur presenteerde donderdag zijn cast.

Ik sprak met de filmmaker en zijn twee hoofdrolspelers in het Hilton-hotel in Amsterdam en legde het hele tafereel vast in een fotoserie.

Doutzen Kroes + aparte fotoserie | Reinout Oerlemans + video

Interview met DJ Tiësto – 29 maart 2011

tiestoAMSTERDAM – Dj Tiësto constateert dat de dancescene in Nederland ‘dood’ is. In een gesprek met NU.nl geeft hij zijn oordeel over uitgaan in Amsterdam en vertelt hij over zijn eerste draaidag bij 3FM.

De wereldberoemde en veelgeprezen dj, in het dagelijks leven Tijs Verwest genaamd, heeft een uitgesproken mening.

lees interview deel 2 | lees interview deel 1

Interview met Linda de Mol en Susan Visser – 7 maart 2011

Linda de Mol en Susan Visser zien de verfilming van hun hitserie Gooische Vrouwen als een ‘persoonlijk feestje, maar ook de kers op de taart’. De film met de twee actrices is vanaf donderdag te zien in de bioscoop, NU.nl schoof bij ze aan en deed de zogenaamde potloodtest.

lees interview | bekijk video-interview | interview met Linda| interview met regisseuse

Interview met Tim Oliehoek – 12 februari 2011

Regisseur Tim Oliehoek vertelt in een gesprek met NU.nl hoe Haas, gespeeld door Mamoun Elyounoussi, van zijn scooter valt tijdens een stuntraining voor de film Pizzamaffia, die volgende week donderdag in première gaat.

lees interview | bekijk video-interview

Interview met o.a. Colin Farrell over The Way Back – 14 december 2010

De Ierse acteur Colin Farrell heeft bij elke film waarin hij speelt veel moeite om het eindresultaat te bekijken. Dat vertelde hij maandagmiddag in Parijs aan NU.nl.

lees interview | bekijk video-interview

Verslag van Miljonair Fair - 9 december 2010

 


In de RAI in Amsterdam vond donderdagavond de negende Miljonair Fair plaats. Het prestigieuze evenement trok evenals eerdere edities veel bekijks. Bekend Nederland liet het evenement dit jaar links liggen. Patricia Paay: ‘Ik houd van draadjesvlees’.
lees verslag

Interview met Reinout Oerlemans - 6 december 2010

DEN BOSCH – Reinout Oerlemans en Antonie Kamerling speelden begin jaren ’90 hun eerste scène samen in de tv-serie Goede Tijden Slechte Tijden. Twintig jaar later hadden de twee opnieuw een gezamenlijke rol, in de film New Kids Turbo.

lees interview | lees premièreverslag

Interview met Robert Downey Jr - 6 november 2010

LONDEN – Robert Downey Jr is doorgaans weinig te zien in komedies. Voor Due Date maakte hij een uitzondering. In een chaotisch verlopen interview met NU.nl gaat de acteur meer de strijd aan met medehoofdrolspeler Zach Galifianakis dan met de vragensteller.

lees interview | bekijk video

Interview met Carine Crutzen - 28 oktober 2010

AMSTERDAM – Carine Crutzen kruipt in de nieuwe Nederlandse speelfilm Majesteit in de huid van koningin Beatrix. Een dag voor de première spreekt de hoofdrolspeelster met NU.nl over haar rol als vorstin. ”Ik denk niet dat Beatrix een ongelukkig mens is.”

lees interview

Interview met Hanna Verboom - 20 oktober 2010


AMSTERDAM – Actrice Hanna Verboom (27) is de laatste jaren bekend geworden in de NET 5-dramaserie De Co-assistent. Daarin speelt ze een naïef en onhandig personage. In de nieuwe BNN-serie Feuten staat ze als strenge assessor boven eerstejaars studenten. ”Het is weer eens wat anders”, vertelt ze in een gesprek met NU.nl.

lees interview

Interview met de heren van Jackass - 29 oktober 2010


AMSTERDAM – De stuntfilm Jackass 3D draait om angst, moed, uitwerpselen en onderbroekenhumor. Johnny Knoxville, Bam Margera en regisseur Jeff Tremaine kwamen naar Amsterdam om te praten over hun kattekwaad voor volwassenen. NU.nl schoof aan.

lees interview | bekijk de video

Interview met Huub Stapel - 1 november 2010


AMSTERDAM – De veelbesproken film Sint van Dick Maas gaat deze week in première. Eigenlijk zou de rol van moordende goedheiligman niet gespeeld kunnen worden door Huub Stapel. ‘’Ik heb het eerst geweigerd, want ik had helemaal geen tijd’’, zegt de acteur in een gesprek met NU.nl.

lees interview | bekijk video 1 | bekijk video 2

Interview met Carice van Houten - 29 september 2010


UTRECHT– Even rust, in ieder geval tot de kerst. Dat is wat Carice van Houten wil. De veelbesproken actrice heeft het afgelopen jaar roofbouw op haar lichaam gepleegd. ‘’Volgend jaar mogen ze weer bellen.’’ In een interview met NU.nl zegt ze dat het haar goed bevalt om even rustig aan te doen.

lees interview | bekijk het uitgebreide interview

Interviews op de NFF-openingsavond - 23 september 2010


UTRECHT – Woensdagavond is in Utrecht de aftrap geweest voor het dertigste Nederlands Film Festival (NFF). De film Tirza van regisseur Rudolf van den Berg ging in première, NU.nl was erbij.

lees verslag

Interview met Wentworth Miller en Milla Jovovich - 21 september 2010


LOS ANGELES – Na vier jaar de grote held te hebben gespeeld in de tv-serie Prison Break, beleeft Wentworth Miller in Resident Evil: Afterlife zijn filmdebuut. ‘’Dit past in mijn carrière’’, vertelt de acteur aan NU.nl.

lees interview | bekijk de video

Interview met Sylvia Hoeks - 20 september 2010


AMSTERDAM – Ik moet daar in. Dat was vijf jaar geleden de eerste gedachte van Sylvia Hoeks toen ze het boek Tirza las. Woensdagavond loopt ze als hoofdrolspeelster over de rode loper in Utrecht, bij de opening van het Nederlands Filmfestival. ‘’Dat gevoel had ik meteen”, vertelt ze in een gesprek met NU.nl.

lees interview | bekijk video)

Interview met Jessica Alba en Michelle Rodriguez over Machete - 6 september 2010

LOS ANGELES – Regisseur Robert Rodriguez staat bekend om zijn shockerende films met een knipoog.

Voor zijn nieuwe productie Machete verzamelde hij een keur aan Hollywoodsterren. Jessica Alba en Michelle Rodriguez leggen in Los Angeles aan NU.nl uit waarom het bizarre plot een groot publiek aan moet spreken.

In Machete, die donderdag zijn Nederlandse bioscoopgang beleeft, komt al snel een aantal mensen op bloedige wijze om het leven. (volledig interview | bekijk de video| bekijk interview met Danny Trejo)

Interview met dj Joost van Bellen over Valtifest – 5 september 2010

AMSTERDAM – Valtifest, een cultureel festival op de NDSM-werf, heeft zaterdag aan het IJ in Amsterdam-Noord voor de derde keer plaatsgevonden. Dj Joost van Bellen legt aan NU.nl uit wat het feest onderscheidt van andere muziekfeesten. ”Hier gebeurt veel. Het is een vibratie, die moet je voelen.”

Wat direct opvalt aan Valtifest is de (aan)kleding van de bezoekers. Een grootschalig verkleedfeestje in Amsterdam. Het thema ‘It’s a religion’ wordt breed gedragen door het publiek.

(volledig interview | bekijk de fotoserie)

Interview met Armin van Buuren over zijn nieuwe album – 30 juni 2010

AMSTERDAM – Trance-dj Armin van Buuren begint 13 november aan een nieuwe tournee. In een gesprek met NU.nl maakt de beste dj ter wereld bekend welke landen hij aan gaat doen voor Armin Only.

Vorige week lanceerde Van Buuren zijn eerste track van het nieuwe album Mirage, dat 10 september uitkomt. Met Full Focus kiest de dj voor een nieuwe weg.
”Het is een soort symfonische rocktrack geworden. ”

(volledig interview | bekijk de video | verboden kus)

Interview met de leden van The A-Team – 11 juni 2010

LOS ANGELES – In de nieuwe film over The A-Team speelt Bradley Cooper (35) de rol van Face. De Amerikaan moest uren in de sportschool doorbrengen om zijn lichaam te transformeren.

In Los Angeles vertelt hij in een gesprek met NU.nl: ‘’Ik was niet zo breed toen ik auditie deed, maar de regisseur wilde per se dat ik er flink gespierd bij zou lopen.”

”Daarvoor heb ik veel uren in de sportschool doorgebracht.’’ (volledig interview | bekijk de video | interview met regisseur)

Interview met Jessica Biel over The A-Team – 8 juni 2010

LOS ANGELES – Jessica Biel hoeft niet veel moeite te doen om uit de klauwen van de roddelpers te blijven. De Amerikaanse actrice (28) doet naar eigen zeggen ‘gewoon niet zo interessant’.

‘’Ik heb een behoorlijk saai leven’’, vertelt ze in Los Angeles aan NU.nl , waar Biel aanwezig is om te praten over haar rol in The A-Team-film.

Daarmee doelt de verleidelijke actrice op haar uitgaansleven, want in bars of discotheken is ze zelden te vinden.

(volledig interview | bekijk de video)

Interview met Waldemar Torenstra – 16 april 2010

waldemar
AMSTERDAM – Masturberen tussen twintig mannen, een scheldende partner filmen op het moment dat haar vliezen breken en zijn vrouw bezoeken in een gekkenhuis. Waldemar Torenstra maakt het allemaal mee in De Gelukkige Huisvrouw. ”Het is af en toe te gênant voor woorden.”

De 36-jarige acteur werkte met een regisseuse die nog geen grote speelfilm achter haar naam had staan. In een gesprek met NU.nl vertelt hij trots te zijn op Antoinette Beumer. ”Ze heeft er een mooie, gebalanceerde film van gemaakt.’’ (volledig interview)

Interview met Dick Maas over zijn horrorsint – 16 april 2010

AMSTERDAM – Regisseur Dick Maas zit momenteel midden in de draaiperiode voor zijn nieuwe horrorfilm Sint.

Tussen de scènes door vertelt de filmmaker aan NU.nl over de moordlustige goedheiligman, het Imagine filmfestival dat woensdag is begonnen en zijn aversie tegen probleemfilms.

Dick Maas is een introverte man, met droge humor en een eigen kijk op regisseren. ‘’In Nederland is het een trend geweest dat acteurs in films ongeveer zeiden wat er in het script stond, dan was het wel goed. Daar kan ik niet tegen.” (volledig interview)

Interview met Nicolette Kluijver - 7 april 2010

AMSTERDAM – Reizigers die deze week over de A10 vanuit Amsterdam naar Zaandam rijden, worden geconfronteerd met een groot billboard dat Playboy heeft opgehangen. ‘’Toen ik dat ding zag dacht ik: wauw, nu is het voor het echie’’, zegt Nicolette Kluijver over haar verleidelijke foto.

De presentatrice van BNN vertelt woensdag bij de onthulling van de poster aan NU.nl dat ze het allemaal erg spannend vindt, ondanks haar heldhaftige verleden bij de jongerenomroep.

‘’Dat hele ding is groter dan hoe ik woon. Ik dacht: wauw, nu is het voor het echie.’’ (volledig interview)

Interview met Duncan Stutterheim over Sensation – 6 april 2010

AMSTERDAM – Een groot deel van Nederland raakte begin jaren ’90 in de ban van housemuziek en twintig jaar later is de muziekstroming nog uiterst populair.

De directeur van housebolwerk ID&T heet Duncan Stutterheim. NU.nl sprak de ‘event creator’ over een van zijn grootste successen: Sensation.

De 38-jarige geboren Amsterdammer is groot Ajaxfan. Eind jaren’90 kreeg hij, samen met zijn broer Miles, in de Amsterdam Arena het idee om een groot housefeest te organiseren. (volledig interview | bekijk de video)

Interview met Sam Worthington over Clash of the Titans – 8 april 2010

LONDEN – Sam Worthington vecht in de nieuwe film Clash of the Titans in een Grieks rokje met rubberen zwaard tegen niet bestaande monsters.

De Australiër, die bekend werd door zijn hoofdrol in Avatar, waande zich in een ware speeltuin. ”Iemand moet het werk doen.”

”Zit er radioactieve straling in zo’n ding?” Hij schrikt van de opnameapparatuur, die in zijn schoot wordt geplaatst. ”Ik hoop het niet, straks krijg ik een derde bal.” (volledig interview | bekijk de video | bang voor derde bal)

Interview met Emma Thompson over Nanny McFee – 13 maart 2010

AMSTERDAM – Drie jaar deed Emma Thompson over het schrijven van het verhaal voor de opvolger van de Britse kinderfilm Nanny McFee.

De Britse actrice speelt in deel 2, the Big Bang, opnieuw de rol van de lelijke oppasser, die een groep onhandelbare kinderen in het gareel moet houden.

Naast een flinke dosis actie en humor probeert de ervaren actrice, die eerder schitterde in de Harry potter-serie, I Am Legend en Love Actually, een boodschap over te brengen aan de kinderen. (volledig interview | bekijk de video)

Interview met Nico Dijkshoorn over zijn nieuwe boek – 10 maart 2010

AMSTERDAM – Nico Dijkshoorn is momenteel niet weg te denken van televisie, uit de krant, de tijdschriftschappen en de grotere websites die Nederland rijk is.

NU.nl sprak met de schrijver over zijn liefde voor ganzen, over het werk van Anton Koolhaas en over zijn nieuwe boek, getiteld: Dijkshoorn.

Het dier is een wederkerend thema in de stukken van Dijkshoorns hand. ‘’Dat heb ik eigenlijk vanaf m’n tweede. Ik ben altijd met vogels bezig geweest”, zegt hij in een interview. (volledig interview | bekijk de video)

Interview met Sylvie van der Vaart – 12 januari 2010

AMSTERDAM – Op het feestje georganiseerd voor de nieuwe Cosmopolitan XL-editie was Sylvie van der Vaart het stralende middelpunt. Ze onthulde dinsdagavond haar cover aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam.

“Ik vond het gewoon heel erg leuk om te doen”, vertelt de voetbalvrouw aan NU.nl. “Niet veel vrouwen worden gevraagd om de cover te sieren van dit tijdschrift. Ik vind het vreselijk interessant.”

De presentatrice, die  een paar maanden weinig in de media verscheen, liet zich onlangs weer van haar beste kant zien. (volledig interview)

Interview met Patricia Paay – 9 december 2009

AMSTERDAM – ‘’Veel seks, fitness, gezond eten en flirten’’. Meer is er volgens Patricia Paay niet nodig om op je zestigste nog een fantastisch figuur te hebben. De presentatrice was woensdag het stralende middelpunt bij de presentatie van haar Playboy-kerstnummer.

De komst van de diva zorgde voor chaotische taferelen op de Dam in Amsterdam. Fotografen rolden over elkaar heen om de blondine vast te leggen.

Paay is tevreden over het eindresultaat in het blad. (volledig interview)

Interview met Carice van Houten over Komt een vrouw bij de dokter – 23 november 2009

AMSTERDAM – Reinout Oerlemans hoeft niet in de zenuwen te zitten over de ontvangst van zijn Kluun-verfilming. ‘’Hij is net zo’n lefgozer als Paul Verhoeven’’, zegt hoofdrolspeelster Carice van Houten in een interview met NU.nl.

De 33-jarige actrice oogt vermoeid, in elkaar gekropen op een grote sofa in het prestigieuze Amstelhotel in Amsterdam. Van Houten draait een tropenjaar, met rollen in diverse binnen- en buitenlandse producties.

(volledig interview)

Interview met Bonaventure Kalou - 8 mei 2009

HEERENVEEN – Bonaventure Kalou kwam een jaar geleden met hoge verwachtingen naar Heerenveen, maar moet na zijn eerste seizoen concluderen dat het niet is verlopen zoals hij het had gewild.

“Ik krijg te weinig kansen”, zegt de ingetogen Ivoriaan tegen NUsport.

Kalou startte bij de Friezen met een conditionele achterstand. Zijn avontuur bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten had van hem duidelijk geen topatleet gemaakt. De pech voor Kalou -en Heerenveen- was dat hij al snel kreeg te maken met hamstringklachten. (lees interview)

Interview met Carice van Houten over Horton – 19 maart 2008

AMSTERDAM – Carice van Houten als echtgenote van Filemon Wesselink en Giel Beelen die wijze raad geeft aan Michiel Huisman. In animatiefilm Horton bundelen Nederlandse sterren hun stemmen, NU.nl sprak met ze over inlevingsvermogen, Hans en Grietje en LSD-trips.

Horton is de nieuwste animatiefilm van de makers van Ice Age, en wordt in de Amerikaanse versie ondersteund door de stemmen van onder anderen Jim Carrey en Steve Carrel.

lees interview